• Аптека працює: Пн - Пт з 9°° до 21°°
  • Прийом заявок по телефону: Пн - Пт з 9°° до 18°°
  • Обробка заявок з сайту: Пн - Пт з 9°° до 18°°

Якщо дитина захворіла: поради для батьків

Які ліки є на всі випадки життя і чи потрібно вдома мати запас медикаментів? Мабуть, це питання турбує кожного. Та особливо ця тема актуальна для сімей з малечею, адже діти, як відомо, хворіють частіше. Зокрема, в осінньо-зимовий період.

Перш ніж перейти до переліку протизастудних дитячих ліків нагадаємо декілька важливих правил:

  • Тримати медикаменти слід у сухому, прохолодному та захищеному від прямих сонячних променів місці;
  • Ліки потрібно зберігати згідно з інструкцією та регулярно перевіряти їх на терміни придатності;
  • На препаратах, які мають короткий термін зберігання, варто наносити дату відкриття (це стосується очних та вушних крапель, сиропів від кашлю чи антибіотиків в суспензії);
  • Ліки слід упакувати надійно та компактно - підійде містка сумка, коробка чи навіть косметичка на декілька відділень;
  • Важливо: медичні препарати потрібно тримати у недоступному для дітей місці.

Перше і, мабуть, найголовніше, що має з'явитися вдома з появою дитини у сім'ї - це електронний термометр. Після пандемії коронавірусу широкою популярністю користуються безконтактні термометри. Звісно, можна користуватися і ртутним, але це не так зручно.

Незалежно від того, які лікиє вдома, якщо дитина захворіла - потрібно звернутися до лікаря. Та нерідко при застуді температура підвищується саме під вечір, коли в більшості педіатрів час прийому уже закінчився. Тому наявність вдома жарознижувальних препаратів - must have.

Збиваємо температуру та знімаємо біль:

Найпоширеніші жарознижувальні та знеболювальні препарати:

Парацетамол

Ібупрофен.

Краще, щоб був і той, і інший засіб. Їх варто чергувати, аби не було передозування. В ідеалі мати в різних лікарських формах (наприклад, парацетамол в сиропі, нурофен чи ібупрофен у свічках, чи навпаки).

Ці ж препарати можна використовувати при головному болю, болю в горлі, прорізуванні зубів, при травмах. Оскільки вони мають знеболювальний ефект.



Забезпечуємо вільне дихання носика:

Нежить та закладеність носа супроводжують майже кожну дитячу хворобу. Тому в дитячій аптечці особливе місце має бути для сольового розчину (хьюмеру, фізичного розчину) та судинозвужувальних крапель. Останні необхідно використовувати з великою обережністю.

Зменшити закладеність носа допоможуть протиалергічні засоби, оскільки вони знімають набряк. Для дітей віком від 6 місяців підійде Еріус, а з 2-х років можна застосовувати Алерзин. Цілодобово ці та інші ліки можна замовити за найнижчими цінами в аптеках будь-якого міста України на сайті лікиє.

Підтримуємо водний баланс:

Ротавірусна інфекція останнім часом особливо поширена серед дітей. Крім підвищеної температури, супроводжується нудотою, блюванням та проносом. Запобігти зневодненню та втраті мікроелементів допоможуть регідранти: Іоніка та Регідрон.

Профілактика хвороб:

Важливим профілактичним лікарським засобом являється вітамін D, який не тільки сприяє зміцненню кісток та м'язів, а й підвищує імунітет та зменшує запальні процеси. Якщо раніше лікарі радили приймати даний вітамін з жовтня по березень, то зараз рекомендують вживати цей мікроелемент протягом всього року. Особливо важливий регулярний прийом вітаміну D для немовлят і підлітків, що швидко ростуть. Вітамінні комплекси приймати без рекомендації дитячого лікаря суворо заборонено.

Коли протизастудні лікиє вдома - це добре. Та важливо усвідомлювати, що самолікування не завжди вирішує основну причину хвороби, а може тимчасово приглушити симптоми. Саме тому якщо самопочуття дитини не поліпшується протягом тривалого періоду або навіть погіршується - консультація доказового лікаря обов'язкова.

І наостанок, ефективні та доступні ліки проти застуди, які ніде не можна купити - це прогулянка на свіжому повітрі та рясне пиття.

Будьте здорові!


Джерело інформації: gk-press.if.ua



Коментарі:

Поки ніхто не залишив коментар до цієї статті
Додати коментар

Як коментар приймається текст до 1000 символів без використання HTML коду

Опублікувати коментар
Розділи
Гостьова книга review

Вхід в особистий кабінет

Забули пароль?

Увійти